De Nalatenschap Adviseur

Nalatenschapsproblemen.

Op het moment dat iemand komt te overlijden is er natuurlijk in eerste instantie het gemis en het verdriet dat het leven dan beheerst. Maar al snel wordt daarna duidelijk dat er ook allerlei zaken geregeld moeten gaan worden. Een aantal soms al direct, of op heel korte termijn. En ook daarna blijven vaak nog allerlei dingen over die op langere termijn aandacht en tijd vragen.
Nabestaanden zijn niet altijd in staat of in de gelegenheid om na het overlijden hierin de juiste stappen te ondernemen. Dit kan onkunde zijn, of wordt veroorzaakt door het feit dat nabestaanden op afstand wonen van de overledene, waardoor het moeilijker wordt om zaken goed geregeld te krijgen. Maar ook onenigheid binnen een familie of andere oorzaken kunnen er voor zorgen dat de afhandeling van een nalatenschap voor moeite en problemen zorgt.

Uitbesteden geeft rust en zekerheid.

Een nalatenschapsadviseur kan hierin veel betekenen. Niet alleen omdat hij ter zake deskundig is, maar ook omdat hij ervaring heeft met het afhandelen van nalatenschappen en een neutrale positie in neemt ten aanzien van alle partijen. Vanaf 1 november 2018 is Chris Weening aangesloten bij De Nalatenschapsmakelaar waardoor er gebruik kan worden gemaakt van een breed scala van specilisten. Ook biedt deze samenwerking zekerheid over de uitvoering van de werkzaamheden in de toekomst. Zie voor meer informatie: https://www.nalatenschapsmakelaar.nl/

Kosten.
Omdat de werkzaamheden van een nalatenschapsadviseur heel divers kunnen zijn en op voorhand vaak niet duidelijk is hoeveel tijd hiermee gemoeid gaat, is geen vaste prijs van de werkzaamheden te noemen. In de meeste gevallen wordt op uurbasis gewerkt en kan uitgegaan worden van een uurtarief van € 75,- inclusief btw. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en kosten!

Gratis spreekuur.
Elke laatste maandag van de maand heb ik als Nalatenschapsmakelaar een inloop spreekuur in de bibliotheek van Emmeloord. U kunt daar tussen 14.00 en 15.30 uur terecht met uw vragen. Waar mogelijk krijgt u direct kosteloos antwoord.Uw nalatenschaps-adviseur


> Opleiding en ervaring
> Administratiekantoor Emmeloord
> Financiele en fiscale zaken
> ICR register Nalatenschapcoach

Bij in leven zijn


> Testament opstellen
> Inventarisatie inboedel
> Execteur
> Verzekeringen
> Belastingvrij schenken

Na het overlijden


> Afwikkeling erfenis
> Regelen van financien
> Aangifte (erf)belasting
> Verkoop woning
> Opzeggen abonnementen